Home Koleksioni i makinave BMW 327

BMW 327

858
0
SHARE

BMW 327, 1937

Motori: 1,971 cm3, 6 cilindra

Dimensionet: 
Gjatësia: 4,500 mm
Gjerësia: 1,600 mm
Largësia midis akseve: 2,750 mm.

BMW 327 është vetura e parë sportive, e prodhuar nga BMW në vitin 1937. Prodhimi i saj zgjati deri në vitn 1941, periudhë gjatë të cilës u prodhuan 1,124 copë kabriolet dhe 178 copë coupé. Vetura u dizenjua nga Fritz Fiedler and Peter Szymanowski, në bashkëpunim me “Autenrieth coachbuilding company”, në Darmstadt, si një veturë sportive 2+2.

Kjo ishte ndër veturat e vetme sportive të viteve ’30 që arrinte shpejtësi mbi 125 kmh dhe ishte tejet e dalluar për aerodinamikën e saj tejet elegante. Sor e kësaj dite, ky mbetet nga modelet më ekskluzivë të prodhuar ndonjëherë nga BMW, gjatë gjithë historisë së saj.

Vetura u prodhua në qytetin Eisenach, të landit të Turigisë, që në atë kohë përbente qendrën kryesore të prodhimit të veturave për BMW-në. Pas Luftës së Dytë Botërore, uzina e Eisenach, ra nën kontrollin e BRSS-së (në Gjermaninë Lindore), ku prodhimi i këtij modeli, tashmë nën logon EMW (dhe jo BMW), vijoi deri në vitin 1952.

Modeli në ekspozitë është i formatit 1:18.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here